Elke derde dinsdag van de maand organiseren wij een bijeenkomst in de Mentrum kliniek.

Ontvangst vanaf 19.30 uur
Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.
Als er een spreker is, dan is er in de -lange- pauze gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan de leden van bureau- en werkgroep. Ook is er een uitgebreide brochuretafel….

Het adres van de Mentrum Kliniek:
1e Constantijn Huygensstraat 38, Amsterdam, te bereiken met:
tramlijn 1 en 11, halte Constantijn Huygensstraat
tramlijn 3 en bus 283, halte Overtoom of halte Kinkerstraat

Update mei 2020: tot en met augustus 2020 vinden geen thema bijeenkomsten plaats.

Verlies verwerken
Joke Schippers praat over rouwverwerking van zowel de familie en vrienden als van de patiƫnt in de acute fase en later in de tijd wanneer bij de ziekte meer zicht is op een blijvende (chronische) situatie.
Wet Verplichte GGZ
Christelle van der Meer, eerste geneeskundige bij de GGD te Amsterdam, houdt een voordracht over de invoering van de nieuwe Wet verplichte GGZ en wat de rol en taak daarbij is van de GGD.
Verwijsmogelijkheden
Luc Klaphake (huisarts) en Wilco van de Graaf (POH – Praktijkondersteuner Huisarts) vertellen over de verwijsmogelijkheden van de huisarts bij personen met een eerste psychose en welke steun zij kunnen leveren aan de familie van iemand met psychische kwetsbaarheid.
Vertel je verhaal
Op de Verhalenbank van het UMC Utrecht staan verhalen van mensen met een kwetsbaarheid voor psychosen, hun familie en behandelaars; met het doel meer data te verzamelen en te onderzoeken of hier overeenkomsten, verschillen en voorspellende waarden te vinden zijn. U bent welkom om uw verhaal met ons te delen.