Elke derde dinsdag van de maand organiseren wij een bijeenkomst in de Mentrum kliniek.

Ontvangst vanaf 19.30 uur
Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.
Als er een spreker is, dan is er in de -lange- pauze gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan de leden van bureau- en werkgroep. Ook is er een uitgebreide brochuretafel….

Het adres van de Mentrum Kliniek:
1e Constantijn Huygensstraat 38, Amsterdam, te bereiken met:
tramlijn 1 en 11, halte Constantijn Huygensstraat
tramlijn 3 en bus 283, halte Overtoom of halte Kinkerstraat

Het programma voor de komende maanden met als thema ‘Herstel en revalidatie’ zowel voor de cliĆ«nt als de bijzondere mantelzorger:

Beschermd wonen
Suzanne van Dijk, manager van het Martien Schaaperhuis en het Queridohuis (beiden van HVO-Querido) aan de Aalbersestraat, vertelt over de bijzondere kenmerken van deze twee huizen voor beschermd wonen. Beide huizen bieden huisvesting en woonbegeleiding voor mensen met psychische kwetsbaarheid en verslavingsgevoeligheid.
Stemmingmakerij in de bovenkamer
Op deze avond wordt een film getoond van de bijna 60-jarige Maarten. Hij heeft schizofrenie en vertelt over zijn leven met deze psychotische kwetsbaarheid. Maarten kan reflecteren op zijn ziekte en heeft een vertrouwensband met filmmakers Karien Smits (zijn zus) en Pieter Veraart (zijn zwager).
Film: ‘Ik zou ook Miranda kunnen zijn’
De film is gemaakt door theatergroep ‘Kracht van beleving’ en gaat over een jonge gehuwde vrouw met twee kinderen die een aantal psychosen heeft doorgemaakt. In de film vertelt Miranda van den Broek op welke wijze zij haar leven heeft aangepast aan haar kwetsbaarheid voor psychosen.
!Geen derde dinsdag