Elke derde dinsdag van de maand organiseren wij een bijeenkomst in de Mentrum kliniek.

Ontvangst vanaf 19.30 uur
Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.
Als er een spreker is, dan is er in de -lange- pauze gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan de leden van bureau- en werkgroep. Ook is er een uitgebreide brochuretafel….

Het adres van de Mentrum Kliniek:
1e Constantijn Huygensstraat 38, Amsterdam, te bereiken met:
tramlijn 1 en 11, halte Constantijn Huygensstraat
tramlijn 3 en bus 283, halte Overtoom of halte Kinkerstraat

Het programma voor de komende maanden met als thema ‘Herstel en revalidatie’ zowel voor de cliënt als de bijzondere mantelzorger:

Psy Café – Hamlett-onderzoek
Psy Café met prof. dr. Lieuwe de Haan, psychiater en Hamlett-onderzoeker. Psy Café wordt georganiseerd door het HAMLETT studieteam en de verenigingen van cliënten (Anoiksis) en familieleden/naasten (Ypsilon) van mensen met psychosegevoeligheid.
Onafhankelijke cliëntondersteuning
Mieke Zandee, cliëntondersteuner bij Cliëntenbelang Amsterdam, vertelt over de samenwerking met bestaande organisaties binnen de GGZ en de Gemeente Amsterdam. Wat kan zij betekenen voor familie met een naaste die aan kwetsbaarheid voor psychose lijdt?
Kwetsbaarheid voor (een eerste) psychose
Prof. dr. Floor Scheepers, hoofd van de afdeling Psychiatrie UMC Utrecht, houdt een voordracht over haar onderzoek en werkervaring als kinder- en jeugdpsychiater. Zijn er aanwijzingen dat aangeboren en/of vroeg verworven afwijkingen van de hersenen een kwetsbaarheid voor psychosen kunnen uitlokken?
Arbeid als medicijn
Annemarie Klip, projectmanager bij sociaal werk WPI (Werk, Participatie en Inkomen) vertelt over de activiteiten die de Gemeente Amsterdam onderneemt voor aangepast werk en begeleiding van mensen met een overgevoeligheid voor prikkels en verminderde belastbaarheid.