Wie zijn we en wat doen we


U U hoeft niets uit te leggen. Wij Ypsilonners begrijpen elkaar. Ypsilon Amsterdam telt vierhonderd leden.
Onze dertig vrijwilligers organiseren lotgenotencontact, gespreks- of thema-avonden, onderhouden contact met zorginstellingen en behartigen de belangen van patiënten en familie. Wij praten met gemeenteambtenaren, politici en andere organisaties en proberen zo het beleid met betrekking tot de zorg te beïnvloeden en de (bijzondere) mantelzorg op de kaart te krijgen. Wij willen wachtlijsten voor beschermd wonen verkleinen en het aanbod van dagbesteding, werk en scholing laten uitbreiden. Ypsilon Amsterdam heeft nog veel te doen. Wilt u meer weten over ons beleid en bereikte doelen? Kijk dan hier:

Ypsilon Amsterdam jaarverslag 2019
Ypsilon Amsterdam jaarverslag 2018
Ypsilon Amsterdam jaarverslag 2017
Ypsilon Amsterdam jaarverslag 2016

Privacybeleid Ypsilon

De voorlichtingsavonden met een deskundige vinden plaats iedere derde dinsdag van de maand in de Mentrum Kliniek Eerste Constantijn Huygensstraat.

1e Constatijn Huygenstraat 38
Te bereiken met tramlijn 1, halte 1e Constantijn Huygensstraat, tramlijn 3 en 12, halte Overtoom.
Ontvangst vanaf 19:30 uur. Het programma begint om 20:00 uur en duurt tot 22:00 uur. In juli en augustus is er geen spreker, wel ontmoeting en aandacht voor iedereen.

Gespreksgroepen en cursussen
Voor ouders-, broers/zussen- en voor volwassen kinderen- van, opgeven via telefoon 020-4700474.

Ook vrijwilliger worden?
Leden van wie de naaste al een tijd stabiel is hebben vaak meer tijd en energie. De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschilt per persoon: betrokkenheid bij wat Ypsilon doet, jezelf blijven ontwikkelen, werkervaring opdoen, iets terug willen doen voor Ypsilon of gewoon actief blijven. Het kan allemaal.
U twijfelt nog? Neem dan vrijblijvend contact op met onze voorzitter Ronald Ootjers (rcth.ootjers@ziggo.nl) of bel naar kantoor (020-4700474), maandag t/m donderdag van 13:30 tot 16:00 uur.