Wie zijn we en wat doen we

Ypsilon Amsterdam verenigt familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose. Ypsilon Amsterdam telt vierhonderd leden.
Wij organiseren lotgenotencontact, gespreks- of thema-avonden, onderhouden contact met zorginstellingen en behartigen de belangen van patiënten en familie. Wij praten met gemeenteambtenaren, politici en andere organisaties en proberen zo het beleid met betrekking tot de zorg te beïnvloeden en de (bijzondere) mantelzorg op de kaart te krijgen. Wij willen wachtlijsten voor beschermd wonen verkleinen en het aanbod van dagbesteding, werk en scholing laten uitbreiden. Ypsilon Amsterdam heeft nog veel te doen.

Wil je meer weten over ons beleid en bereikte doelen? Kijk dan hier:

Ypsilon Amsterdam jaarverslag 2023
Ypsilon Amsterdam jaarverslag 2022
Ypsilon Amsterdam jaarverslag 2021
Beleidsplan Ypsilon Amsterdam 2023-2026

Gespreksgroep
Gespreksmiddag voor nieuwe leden en leden die behoefte hebben om opnieuw of nu pas met elkaar ervaringen uit te wisselen.
Elke eerste donderdag van de maand (14:00 tot 16:00 uur), aanmelden is niet nodig.

Thema-avonden Derde Dinsdag
Iedere derde dinsdag van de maand is er een thema-avond met een deskundige spreker over een actueel GGZ-thema, in het gebouw van Mentrum aan de Eerste Constantijn Huygensstraat. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Er is in de pauze gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan de spreker en aan de vrijwilligers van Ypsilon.

Ook vrijwilliger worden?
Leden van wie de naaste al een tijd stabiel is hebben vaak meer tijd en energie. De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschilt per persoon: betrokkenheid bij wat Ypsilon doet, jezelf blijven ontwikkelen, werkervaring opdoen, iets terug willen doen voor Ypsilon of gewoon actief blijven. Het kan allemaal. Twijfel je nog? Neem dan vrijblijvend contact op via e-mail: ypsadam@ypsilon-amsterdam.nl of bel naar kantoor (020-4700474).

Privacybeleid Ypsilon

Scroll naar boven